Saturday, April 01, 2006

-pustiu-



3 comments:

Liz said...

Its so pretty.

Eduard said...

intr-un altar al naturii, undeva in interiorul unui codru secular, intr-o poiesnitza in care coloane de lumina coboara prin bolta copacilor seculari, un om sta de straja .. nu se stie cine a fost sau ce a realizat.. nici o inscriptie nu se observa, nici un semn care sa ofere un oarecare indiciu cu privire la provenienta statuii sau a identitatii artistului ..
este un simplu om, ca mine si ca tine, fara vre-o piesa speciala de imbracaminte, imortalizat intr-o postura sumeatza, mandra, si totusi .. in ochi ii poti citi bunatatea si reverenta pentru natura ce-l inconjoara...
de mult a fost asezat acolo, sa pazeasca sau sa indrume, iar varsta i-o dezvaluie urmele lasate de ploaie si de vant.
Si totusi, privindu-l, simti ca scopul sau e altul.. nu, el nu este acolo sa indrume, nici sa accepte ofrandele aduse, el asteapta.. si intre timp priveste si admira .. natura .. pasari in toate culorile s-aseaza pe umerii lui si par a-i cere sfatul, altele ii canta intr-un glas divin, iar vantul pare sa-si opreasca avantul in jurul lui, in timp ce copacii lasa sa-i cada la picioare covor de floricele ..
Natura l-a acceptat, il pretuieste, pentru ca tot ceea ce face este s-o admire, s-o iubeasca, s-o accepte asa cum este ea ..
Si el zambeste fericit ..

Eduard said...

si totusi .. nici un alt om nu l-a mai intrebat de sanatate de muuuult timp .. este .. "pustiu" .. /:)